Solceller i Nyborg, Langeskov og Øxendrup

Solceller er i 2022 stadig en god, langsigtet og sikker investering, både til private, erhverv og industri. Du har mulighed for at opnå mærkbare besparelser på elregningen og på samme tid er det et miljø- og klimabevidst valg.

Med Axel Pedersen ApS får du kompetent rådgivning om solcelleanlæg, autoriseret montering og tilslutning. Vi bruger udelukkende kvalitetssolceller og tilbyder stærke, konkurrencedygtige priser. Vi holder primært til i Nyborg, men kører i og omkring hele området ved Østfyn.

Kontakt os på 📞 65 31 07 27 eller send os en e-mail på 📧 mail@axel-pedersen.dk, vi svarer på alle dine spørgsmål vedrørende valg, opsætning og montering af solceller og anlæg dertil. Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på solceller.

Ganske kort om fordelene ved solceller

Hvad er solceller?

Du har måske set dem før, solcellepaneler monteret på taget af et hus eller på et stativ ude på en mark. Et solcelleanlæg er sat sammen af mindre enheder kaldet solceller og solcellerne er oftest lavet med silicium. Silicium er et halvledende grundstof, hvilket betyder at elektricitet kun kan gå én vej. Desuden er silicium det andet mest tilgængelige grundstof på jorden.

I solceller er silicium lagt i to lag, hver især tilføjet med enten bor og fosfor- et N (negativt) lag og et P (positivt) lag. Mellem disse to lag dannes et elektrisk felt, hvor elektroner i solcellen bevæger sig i samme retning. Elektroner kan vandre mellem de to lag og efterlader derved negativ og positiv ladninger på hvert af deres respektive lag.

Silicium-lag

Solens stråler indeholder fotoner og når en af disse fotoner rammer siliciumcellerne i et panel, slår fontonerne elektronerne i siliciummet løs og i stedet for at elektronerne kun bevæger sig i én retning, bevæger de sig nu frit. Gennem det øverste lag på solcellens forside bliver de selvsamme frie elektroner opsamlet af et ledende gitter.

Resultatet af dette er en spændingsforskel mellem for- og bagsiden og der dannes derfor jævnstrøm. For at denne jævnstrøm kan bruges f.eks. i et hus, skal jævnstrømmen omdannes til vekselstrøm, hvilket sker gennem en inverter.

Hvad er et solcelleanlæg?

Solcelleanlæg består af en eller flere rækker af solpaneler, disse paneler i al sin enkelthed, samlinger af solceller. Jo flere paneler, jo mere strøm kan genereres. Forskellen på et solcelleanlæg og et solfangeranlæg – solcelleanlæg generer elektricitet og solfangeranlæg generer varme i f.eks. en bolig.

Som regel er der ingen begrænsninger for, hvor stort et solcelleanlæg må og kan være eller hvor mange solceller, det er muligt at installere, men der kan være nogle yderligere omkostninger jo mere omfattende projektet skal være.

Du kan vælge at få et batteri koblet til solcelleanlæg, det gør det muligt for dig at lagre strøm til senere brug. Dette er dog fuldstændig valgfrit.

Skal du have et tilbud på et solcelleanlæg? Kontakt os på 📞 65 31 07 27 eller send os en e-mail til 📧 mail@axel-pedersen.dk – vi kører fra Nyborg, Langeskov og Øxendrup ud til hele den østlige del af Fyn.

Om solcellerne er placeret på tag eller på stativ, er det vigtigste, at de står optimalt ift. hældning og placering– de skal helst ikke være skygget i dagstimerne. Du får mest ud af anlægget, når panelerne er monteret mod syd med en hældning på mellem 15 og 60 grader, hvor 40 grader er det mest optimale og effektive.

Hvordan fungerer et solcelleanlæg?

Elementer i et solcelleanlæg af

Herunder ser du hvad billedet af de forskellige komponenter af et solcelleanlæg udgør og hvilken funktion de hver især besidder.

 

 1. Solcellerne i anlægget danner jævnstrøm af sollys
 2. En sikkerhedskontakt, som kan slukke for elektriciteten om nødvendigt
 3. Jævnstrømmen omdannes til vekselstrøm gennem en inverter
 4. Elmåler – oversigt over f.eks. produktion, forbrug og køb/salg af strøm til elnet
 5. Sikringsboks som fører strømmen ind i boligen
 6. Elnettet, hvor du både kan levere og trække strøm
 7. Batterilager som tilvalg, så du kan gemme strøm
 8. Det omdannede vekselstrøm bruges i boligen

Fordele og ulemper ved solceller

Fordele ved solceller

✔ En stor fordel ved et solcelleanlæg er, at det er klimavenligt. Med et solcelleanlæg reducerer du dit CO2 aftryk. 

✔ Du sparer på elregningen – alt el, som solcellerne producerer er strøm som du kvit og frit kan bruge. Du kan opnå yderligere besparelser ved at udnytte elektriciteten i timerne, hvor solen står højest. Alternativt kan du lagre strøm med et hybrid solcelleanlæg.

✔ Et solcelleanlæg producerer strøm hele året rundt, selv i de mørkeste måneder. Anlægget er dog mest effektivt i de solrige måneder.

✔ Anlægget har en lang levetid og kræver næsten ingen vedligeholdelse. Oftest er der også en lang garanti på solceller.

✔ Modsat andre miljøvenlige energikilder, er et solcelleanlæg støjsvag og støjer faktisk overhovedet ikke.

✔ Overskydende strøm dit anlæg producerer, men som du ikke får brugt, kan du sælge til elnettet.

✔ Et solcelleanlæg kan øge boligens energimærke og derved dets værdi.

 

Ulemper ved solceller

❌ Et solcelleanlæg er en forholdsvis dyr investering og afhænger af størrelse og kvalitet på anlægget, men som udgangspunkt skal du afsætte minimum 70.000,- for et godt anlæg.

❌ Anlægget er mest effektivt om dagen, når solen er fremme og det kan være en ulempe, da de fleste er på arbejde. Du kan imødekomme dette ved f.eks. at vaske tøjet i dagtimerne.

❌ Designet på et solcelleanlæg er ikke nødvendigvis det smukkeste at se på – om det er på taget af en bolig eller på jorden i haven. Desuden kræver anlægget en bestemt hældning på mellem 30 til 60 grader og der må ikke være skyggende elementer i nærheden, som f.eks. skorsten el. lign. 

Derfor bør du få et solcelleanlæg

– Det støjer ikke og kan øge værdien af din bolig

– Kræver minimal vedligeholdelse og har lang levetid

– Virker hele året og er en grøn energikilde

– Du producerer dit eget strøm og er selvforsynende

Prisen på et anlæg af

Omkostninger ved et solcelleanlæg?

Der er nogle ting som gør sig gældende, når det kommer til prisen på et solcelleanlæg, men prisen kan som regel fastsættes på baggrund af følgende: størrelsen på anlægget, som skal installeres, effektiviteten af det og hvilken type der på tale, samt størrelsen på din bolig eller virksomhed og hvor mange personer, der skal bruge det og deres samlede behov. Gennemsnittet for et solcelleanlæg med montage ligger på 70.000-100.000,-.

Et solcelleanlæg betaler typisk sig selv hjem i løbet af 8-10 år. Hvor stort og hvilket type anlæg du bør få, kan vi hjælpe dig med hos Axel Pedersen ApS gennem rådgivning og projektering. Kontakt os i dag på 📞 65 31 07 27 eller 📧 mail@axel-pedersen.dk og vi giver gerne et uforpligtende tilbud på en løsning.

Solcelleanlæg med batteri af BR-EL A/S

Solcelleanlæg med batteri

Hvis du anskaffer et solcelleanlæg med et batterilager, gemmes den strøm, der bliver produceret til senere brug. Når batteriet er ladet op op, sendes overskydende strøm til elnettet.

 
Fordele ved solcelleanlæg m. batteri:

✔ Din økonomi bliver væsentlig bedre, end hvis du vælger et almindeligt solcelleanlæg, hvor du ikke oplagrer til senere brug

✔ Du bliver stort set selvforsynende med strøm

✔ Ingen forvirrende tilskudsordninger

Hvorfor vælge et solcelleanlæg m. batteri?

Et solcelleanlæg m. batteri oplagrer den strøm du ikke bruger i løbet af dagen og sender overskydende strøm videre til elnettet, hvilket gør dig mere selvforsynende og kan være gunstigt, da det er i netop disse timer, hvor behovet kan være mindst, men anlægget producerer mest strøm og du som oftest, først skal bruge strømmen hen ad aftenen.

Når solpanelerne genererer strøm, vil et solcelleanlæg m. batteri prioritere strømmen således:

 • Som det første bliver husets/bygningens eget forbrug dækket
 • Derefter bliver batteriet/batterierne ladet op
 • Når batteriet er ladet op, sælges overskydende strøm til elnettet

Om aftenen og natten dækker batteriet forbruget. Er der behov for mere strøm end batteriet indeholder, hentes der automatisk strøm fra elnettet.

I linket her på siden til prisberegneren, kan du beregne, hvor stort et anlæg skal være, for at det passer dine behov og ønsker. Vil du gerne høre om dine muligheder, kan du kontakte os på 📞 65 31 07 27 og 📧 mail@axel-pedersen.dk.

Solceller med batteri i Ølgod

Størrelse på solcelleanlægget

Solcelleanlæg m. batteri, der kan producere op til 75% af dit behov for el på årsplan, er som regel det mest økonomiske for dig på længere sigt. Et standard anlæg uden batteri, kan som regel kun producere halvdelen af elforbrug og behov. Størrelsen vil være afhængig af husstandens behov, forbrug og de opsætningsmuligheder, der gør sig gældende på din ejendom. Som tommelfingerregel bruger en familie på 4 personer mellem 4-5 kW pr. døgn og det svarer til et anlæg på mellem 30-40 m2.

Solceller til erhverv

Det kan være en stor beslutning at gå fra konventionel energi til vedvarende energi, men for mange virksomheder, kan det også være en meget klog beslutning. Solenergi vil, for rigtig mange virksomheder, være oplagt, da solcellepanelerne kan opsættes, både i nybyggeri, samt på eksisterende bygninger. Samtidig har mange erhvervsbygninger et stort ubrugt tag-areal, hvilket er perfekt for solceller.

Tag-arealet, er for mange virksomheder, en stor uudnyttet ressource, hvilket er spild, da der er et rigtig stort potentiale i brugen af solceller. Solen skinner omtrent 1700-1800 timer om året, hvilket betyder at mange virksomheder har mulighed for at kunne melde sig ind i den grønne omstilling.

Hos Axel Pedersen ApS hjælper vi jer med at finde lige præcis den løsning, som jeres virksomhed har brug for!

Store industribygninger er det perfekte sted at anlægge solceller

Vi rådgiver, monterer og installerer solcelleanlæg til din virksomhed

Solceller er en af fremtidens energikilder. Der er rigtig mange fordele, så her kommer vi med en lille liste over alle de fordele der ved at installere et solcelleanlæg:

 

 • Solcelleanlæg er gavnligt for miljøet, og kan derfor spare miljøet for rigtig meget co2.
 • Vælger man et solcelleanlæg som passer til ens virksomhed, kan det være en rigtig god investering, selvom det kan virke dyrt at få det installeret.
 • Lang levetid – Ofte mere end 25 år.
 • Overskydende energi sælges til elnettet.
 • Bedre CSR-værdi for din virksomhed
 • Bedre energiklassificering for virksomheden

Axel Pedersen ApS hjælper dig hele vejen igennem, og giver rådgivning så du får den løsning som din virksomhed har brug for. Derudover står vi for både montering og installering.

Din lokale solcelle ekspert i rådgivning og montering på Fyn

Vores eksperter i Nyborg, Langeskov og Øxendrup er klar til at hjælpe dig gennem hele dit grønne projekt – fra start til slut. Hos os får du materialer af den bedste kvalitet, toppen af service og konkurrencedygtige priser på løsninger af solcelleanlæg.

Du er velkommen til at tage en snak med en af vore professionelle solcelleeksperter, som gerne giver et uforpligtende tilbud med en komplet oversigt over de økonomiske forhold.

Har du spørgsmål angående solceller eller noget helt andet, hører stadig meget gerne fra dig på 📞 65 31 07 27 eller 📧 mail@axel-pedersen.dk. Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

7 + 9 =

Find os

 

Bøjdenvej 72

5800 Nyborg

CVR: 2977 1995

mail@axel-pedersen.dk

Tlf.: 65 31 07 27