Få installeret en effektiv ladestander til elbilen
– sikker og professionel installation
Har du endelig fået fat i en ny elbil? Tillykke med det!
Så ville det da også være på sin plads med en ny ladestander!
Hos Axel Pedersen er vi eksperter i ladestander til elbiler, og vi hjælper dig endda også med at montere og installere den!
Vi sælger kvalitets ladestandere fra anderkendte mærker heriblandt Zaptec og Ratio, til konkurrencedygtige priser
Bliv uafhængig af offentlige ladestationer, og køb din egen! Med din egen ladestander bliver dit liv nemmere, da du slipper for kø ved de offentlige ladestationer. Har du din egen, kan du lade din elbil når det passer dig!
Hvilken størrelse ladestander skal du vælge?
Uanset om du allerede ejer en el- eller hybridbil, eller om du overvejer at købe en, er det vigtigt at have styr på, hvordan du lader bilen op. Skal du investere i en ladestation til hjemmet eller leje en, eller måske tegne et abonnement hos en ladeoperatør? Og hvis du vælger en hjemmelader, hvilken effekt skal du så gå efter – en 11 kW eller en 22 kW?
Her ser vi nærmere på forskellen mellem en 11 kW og en 22 kW lader, så du kan træffe det rigtige valg i forhold til ladestationens størrelse og effekt. På den måde sikrer du optimal opladning af din bil, så den altid er klar til køreturen
Forskel på 11 og 22kW
Når man er på udkig efter en hjemmelader til sin elbil, står valget ofte mellem en ladeboks på 11 kW eller 22 kW. Men hvilken model er den rette – den mindre eller den større? Valget afhænger af flere faktorer, så lad os kigge på, hvordan du vælger mellem en 11 kW og en 22 kW lader.
En 11 kW lader er det mest populære valg, og det er også den ladeeffekt, man typisk finder på offentlige ladestandere. For de fleste bilister vil en 11 kW ladeboks være tilstrækkelig til at dække deres opladningsbehov. Hvis bilen for eksempel sættes til opladning natten over, vil en 11 kW lader kunne fylde batteriet helt op, så bilen er klar til køreturen næste morgen.
Det kan dog også være en fordel at overveje en 22 kW lader, da den giver en hurtigere opladning af bilen. Tendensen i elbilbranchen peger mod større batterier, som kræver længere opladningstid.
Når du vælger mellem en 11 kW og en 22 kW lader, er det vigtigt at tjekke, om din bil er kompatibel. Ikke alle elbiler kan nemlig lade med 22 kW. Du kan dog stadig tilslutte en bil, der kun understøtter op til 11 kW, til en 22 kW lader. I så fald vil bilen blot lade med sin maksimale effekt, som er 11 kW.
Er du i tvivl om hvilken du skal vælge, så tag fat i os. Vi rådgiver dig hele vejen, så du får den bedste løsning til din situation.
Skal du eje eller leje?
Når du ejer din egen ladestander skal du blot betale et engangsbeløb. Det er altså en lidt større investering i forhold til at eje den. Til gengæld undgår du at skulle betale et månedligt beløb.
Derudover har du fuld kontrol over din ladeboks, hvilket du ikke helt opnår på samme måde ved at leje.
Hvis du lejer din ladeboks slipper du for relativt høje startomkostninger. Til gengæld betaler du et månedligt beløb, hvilket kan være mere overskueligt.
At leje en ladeboks kan, for nogen, være en mere fleksibel løsning, da du kan tilpasse den til dine behov.
Hos Axel Pedersen anbefaler vi altid at du køber din egen ladeboks, da du har mere kontrol over din løsning. Samtidig tilbyder vi en serviceaftale til din ladeboks, så du ikke skal tænke på andet end at oplade din elbil.
Fordele ved at købe din egen ladestander
✅ Ubegrænset opladning
✅ Du sparer tid og penge
✅ Forøgelse af din boligs værdi
✅ Fuld kontrol
✅ Du bidrager til miljøet
FAQ
Hvad skal du være opmærksom på, når du anskaffer dig din egen ladestander?
Vi har samlet de mest stillede spørgsmål og svar her!
Kan man oplade elbilen med almindelig stikkontakt?
Ja, det kan du i princippet godt – men det er en meget dårlig idé! Din boligs elnet er nemlig ikke designet til at håndtere den store belastning. Få i stedet en af vores el-installatører til at trække strømmen.
Hvor lang tid skal en elbil lade?
Ladetiden for en elbil afhænger af en række faktorer – herunder hvilken installation der er tale om, typen af elbil samt batteriets temperatur. Som tommelfingerregel kan du normalt lade til 55 km kørsel på 1 time.
Er det farligt at oplade elbil?
Nej – så længe at du ikke har trukket strømmen til din ladestander selv, men arbejdet er udført af en autoriseret el-installatør. Alle højvoltskomponenter er særskilt isoleret fra ledningsnettet.
Må du lade elbilen op til 100%, eller skader det batteriet?
Du kan sagtens lade din elbil op til 100%, men batteriet kan slides en lille smule, hvis bilen står opladet på 100% gennem længere tid. Overvej i stedet at lade din elbil op til 80%, hvis det er en mulighed.
Kan jeg oplade elbilen forkert?
Nej – ladestanderen har et integreret battery management system, der sikrer, at elbilen hverken kan oplades for hurtigt eller forkert. Du skal derfor ikke bekymre dig om opladningen, men bare sætte stikket i!
Kan jeg oplade i tordenvejr?
Hvis du lader med almindelig ladning kaldet AC-ladning, skal du være opmærksom på lynnedslag. Ved AC-ladning kan et lynnedslag i området nemlig medføre overspænding på elnettet i husstanden.
Autoriseret installation
Vi er autoriserede i korrekt installation og montering af ladestandere. Det er din garanti for, at arbejdet bliver gjort ordenligt, så du er tilfreds.
Professionel rådgivning
Vi rådgiver dig gennem hele processen. Vi tager gerne ud til dit hjem/virksomhed og finder den bedste løsning til din nye ladestander sammen med dig.