Renovering af Dyrehave Mølle i Nyborg

Siden Realdania By & Byg i 2018 købte den fredede Dyrehave Mølle i Nyborg, har en omfattende restaurering været i gang.

Axel Pedersen ApS har hele vejen igennem renoveringen været en del af håndværkerteamet, som nu har lagt sidst hånd på værket.

I 160 år har Dyrehave Mølle i Nyborg været et folkekært vartegn for byens borgere og for de besøgende både til lands og til vands. Axel Pedersen ApS var med restaureringen med til at give vartegnet fået nyt liv og luft under vingerne.

Fra top til tå udgør Dyrehave Mølle et sjældent velbevaret kulturmiljø og et vidnesbyrd om et kapitel i dansk landbrugshistorie. Sammen med de øvrige bygninger vil den kunne bidrage til fortællingen om et næsten forsvundet erhverv og levendegøre en vigtig del af den danske kultur- og bygningsarv.

 

 

En anderledes restaureringsopgave

Udover restaureringen af selve møllen, er der også blevet lavet fire lejligheder samt et erhvervslejemål i de tilfhørende bygninger.

“Det har været en rigtig sjov proces at være en del af,” fortæller ejer af Axel Pedersen ApS Thomas R. Nielsen og fortsætter: “Ofte når vi restaurere, så skifter vi til nyere og pænere elementer. I Dyrehave Mølle skulle vi restaurere alle el-installationer, så de matchede til tidsånden i møllen. Det har betydet, at vi har haft fat i gamle porcelænsfatninger og sorte stålrør, for at sikre at det hele blev så autentisk som muligt.”

“Det er en anderledes opgave, men også en af de gode, fordi der skal tænkes lidt ud af boksen” slutter Thomas R. Nielsen.

 

Står du med en renoveringsopgave?

Vi hjælper med både store og små renoveringsopgaver, så tøv ikke med at kontakt os.